SZARADA F1
Disponibilitate: În Stoc
Hibrid, tardiv, recomandat pentru depozitare, fermentare și consum direct. Are un gust și un aspect foarte bun de supă acră, este bine conservat. Capetele sunt egale ca mărime și formă, mari, cu o greutate de 3-4 kg, compacte, dure, așezate pe un colan mediu-înalt. Frunze de acoperire verzi cu un strat de ceară mediu, rezistent la fisurare. Distanță recomandată 67 cm x 50 cm.
Varză cap
Familie: Brassicaceae - Brassicaceae
Începuturile cultivării datează din primul secol î.Hr. Cunoscut deja în Roma antică, provine dintr-o formă sălbatică de varză care crește pe coasta bretonă din Franța, pe coastele stâncoase din Anglia și Irlanda.
Frunzele sunt partea comestibilă a varzei. Varza se mănâncă sub formă de salate, fierte și ca produs fermentat. Leguma conține carbohidrați, vitaminele C, E, vitaminele B și aminoacizii. De secole, sucul de varză crud a fost folosit pentru tratarea bolilor ulcerului peptic, arsurilor, degerăturilor, anemiei și umflăturilor. Cercetările moderne confirmă posibilitatea acțiunii profilactice împotriva amenințărilor de cancer datorită conținutului de indoli, flavonoizi și alți antioxidanți. În varză, printre oligoelemente există arsenic în cantități minime, care este necesar pentru sinteza unor compuși din corpul uman, deși este un element otrăvitor în cantități mai mari.
Cerințe: este o plantă cu un climat temperat și tolerează frigul mai ușor decât temperaturile prea ridicate. Este o legumă sensibilă la deficiența luminii și are cerințe de apă foarte mari. Argila, noroiul, pământul negru, pământul negru și solul argilos nisipos sunt potrivite pentru cultivarea varzei, în timp ce solurile grele nu sunt potrivite. Cultivate din răsaduri. Ca toate soiurile de varză, Langedijker Dauer este plantat într-un loc adăpostit și aerisit. Cele mai mari și mai gustoase capete cresc în locuri însorite și într-un substrat bogat în minerale și substanțe nutritive. Varzelor le plac locurile cu un nivel destul de ridicat și constant de umiditate.
Număr de semințe: 300-350 buc. Per gram
Rata de însămânțare: 0,3-0,6 kg / 1ha
Data de însămânțare: a 3-a decadă 2a - 2a decadă 3a
Data plantării: 2a decadă 5
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: