DAKOTA F1
Disponibilitate: În Stoc
Hibrid mediu tardiv (139-144 zile), foarte fertil, cu o structură favorabilă a randamentului, în același timp arpagic arpagic, fiabil în producție. Util pentru consum și depozitare imediată. Formează ceapă sferică cu o greutate de 80-100 g. Cojile uscate sunt galben-maronii, se lipesc bine; carne alb-crem.
Conținut de substanță uscată 10-12%. Rata de însămânțare recomandată este de 800 de mii. semințe / ha (adică 3,0-3,2 kg).
Ceapa are cerințe ridicate de sol, ar trebui cultivate pe un sol fertil cu un conținut ridicat de humus și substanțe nutritive . De asemenea, este important ca terenul să fie bine cultivat și solul să fie permeabil și suficient de umed în același timp.
Ceapa este o legume foarte apreciate și utilizate în mod obișnuit în bucătărie, rețete de multe feluri de mâncare diferite, cum ar fi supe, tocănițe, caserole, sosuri, fripturi, conțin ceapă, usturoi , arpagic sau plante înrudite. Are și proprietăți curative. Este o sursă bogată de vitamine C, din grupa B și provitamina A, precum și calciu și potasiu, care deacidifică organismul. Carnea de ceapă conține compuși de sulf, așa-numiții fitoncide, care au efect bactericid și flavonoide (quercetină și kaempferol) cu puternic efect antioxidant și anticancer.
Sucul de ceapă funcționează ca un adevărat antibiotic. Distruge bacteriile care provoacă infecții ale pielii, inclusiv Staphylococcus aureus.
Datorită proprietăților sale, ceapa este utilizată pentru vindecarea rănilor, furunculelor, abceselor, arsurilor, crăpăturilor pielii și acneei. Pentru alte afecțiuni respiratorii, siropul tradițional de ceapă cu miere este cea mai bună soluție .
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: